Tips til ting å gjøre hjemme

I disse karantenetider – pålagt eller selvpålagt – er det mange som etterlyser ting å gjøre hjemme. Og det er så fint å se hvor mange som hører disse ønskene og åpner opp sine tilbud for alle!
Her har vi samlet de tilbudene vi har fått med oss og vil tipse videre om, både for voksne, barn og studenter, og artikkelen vil oppdateres når vi finner nye tilbud. Håper du finner noe du kan ha glede av! 

Hele Norge leser

Hele Norge leser er en leseplattform som tilbyr lesere et sosialt rom og en møteplass der leseinteressen kan deles. (Nettsiden). Man kan melde på lag og konkurrere på flere nivåer. Denne kampanjen er for alle aldersgrupper og alle kan delta.

Les mer om kampanjen på hjemmesiden.

Her kan du lese konkurransereglene. Anbefaler å gjøre seg kjent med disse. 

Litteraturhuset hjem i stua

Når korona-smittefaren tvinger oss alle hjem i egen stue, følger Litteraturhuset etter, i digital versjon. I tida som kommer vil vi lage samtaler med utvalgte forfattere, spesialskrevne foredrag, lesestunder for barna, diktlesninger og andre kulturopplevelser, alt filmet hjemmefra og delt åpent på nett. Videoene lagres slik at de som ikke hadde anledning akkurat da kan se på når det passer, så mange ganger de vil. (tatt fra nettsiden)
Se arrangementene her.

DigitalScenen

Digitale konserter, forestillinger, foredrag m.m. hvor kunstnere og kulturfolk fortsatt kan tjene på sin kreativitet.
Sjekk arrangmentene her

Brakkesyke 2020

En facebookside som streamer og videreformidler hjemmeopptredner til musikere og som opplyser om hvem de er måter man kan støtte vedkommende økonomisk.
Sjekk arrangmentene her

Sjakkturnering

Hell Chess Academy arrangerer daglige sjakkturneringer i disse hjemmetider. De kan friste med

  • Åpent og gratis for alle som vil delta
  • To grupper for at alle skal få møte noen på sitt nivå
  • Vi trekker ut premier hver dag
  • Hverdager fra klokka 18.00 – 19.00
  • Lørdager og søndager fra klokka 12.00 – 13.00

Her kan du lese mer og melde deg på.

Norli junior

Flere har etterlyst tidlig oppstart av Sommerles, men det lar seg dessverre ikke gjøre. Norli junior kunne derimot starte opp en ekstra runde fra 19. mars til 30. april. Dette er en lesekonkurranse for 1. – 10.-klasse, hvor læreren melder på klassen og man kan vinne bøker for 5000 kr til klassen eller skolebiblioteket! Tips en lærer om dette!
Les mer her. 

Framtida junior

Framtidajunior.no er ei redaksjonelt uavhengig avis for barn, som har som mål å styrkja nynorsken og bidra til å auka og få fram engasjementet til barn og unge. (Hentet fra nettsiden).

Her kan du gå inn og lese Framtida junior.

Aftenposten junior

Aftenposten junior har nå åpnet for alle, slik at man ikke skal behøve å ha et abonnement for å lese. De har fokus på at barna skal få både lesetrening og nyhetene presentert på en god måte.
Her finner du en oppskrift på hvordan du får tilgang til Aftenposten junior.

Idunn

Idunn er en base drevet av Universitetsforlaget, med mer enn 36 000 artikler og kapitler, vitenskaplige bøker og tidsskrifter. Mens bibliotekene i Norge er stengt, vil Universitetsforlaget åpne Idunn for alle.

Her kan du søke i Idunn.

Verdensbiblioteket

På Verdensbiblioteket finner du e-bøker og lydbøker på flere av de store minoritetsspråkene i Norge. Bøkene er tilgjengelige for strømming gjennom tjenesten. Opprett en bruker og lån gratis.

Verdensbiblioteket er resultatet av et samarbeidsprosjekt mellom nasjonalbibliotekene i Norge, Sverige og Danmark, støttet av Nordisk Ministerråd. Verdensbiblioteket drives i fellesskap av de skandinaviske nasjonalbibliotekene. Det er Nasjonalbiblioteket som har ansvaret for Verdensbiblioteket.no.

Her kommer du til Verdensbiblioteket.no.

Salaby

Gyldendal Undervisning har åpnet Salaby alle sine ressurser for barnehage og barneskole.
Her finner du Salaby.

Moava.org

Moava.org er en nettside for elever, lærere og foresatte. De tilbyr en samling med gratis ressurser for undervisning og lek.

De lenker også videre til hjelpetelefoner og chatter for barn og ungdom som kan trenge noen å prate med.

Gå inn på Moava.org her og les mer om tilbudet.

LiveGym

Siden skoler og aktivitetstilbud er stengt, ønsker Livegym Skole i denne tiden å bidra med et gratis digitalt treningstilbud for barn og ungdom(hentet fra nettsiden).
Les mer og se øvelsene her.

Miljøagentene

Miljøagentene legger hver kveld ut et nytt oppdrag for dagen etter, som kan løses alene eller sammen med familien. Oppdragene tar i snitt en times tid – noen dager lenger tid, andre dager mindre tid. I tillegg kan man vinne premier om man sender inn at man har gjennomført oppdraget.
Les mer og se oppdragene her.

HELE NORGE LESER Vertikal 300x197
litteraturhuset hjem i stua 2 crop 1584379377 1300x600
Digitalscenen
Brakkesyke 2020
Sjakkturnering 300x160
NorliJunior
FramtidaJunior 300x127
AftenpostenJunior 300x169
Idunn 300x164
verdensbiblioteket
Thumbnail 4b65610e 9939 409d 92a1 05acfd15cb53
Moava deloglær 300x63
ls logo
forsidebilde miljøagentene 1800x450(1)
Translate »