Lyst til å lese e-bøker?

 

Om du har et lånekort tilknyttet Tønsberg og Færder bibliotek, så kan du laste ned appen Bookbites og lese e-bøker. På denne siden finner du hvordan du får lånekort, hvordan du laster ned appen og registrerer deg i den. Og masse gode boktips innen forskjellige temaer.

lanekort
BookBites bilder NETT 11

Lag deg et digitalt lånekort

 

Nasjonalbiblioteket, sammen med Bibliotek-Systemer As, har nå lansert digitalt nasjonalt lånekort. Dette er et fullverdig nasjonalt lånekort som lånere uten nasjonalt lånekort fra før, kan skaffe seg ved å registrere seg på nb.bib.no

Last ned appen BookBites og logg deg inn

 

For å logge deg inn trenger du lånernummeret ditt og en pinkode. Les mer om BookBites her. 
Se hvordan du oppretter en bruker her
Mangler du pinkoden din? Kontakt biblioteket på biblioteket@tnb.no eller på 33348620.
Du finner oss også på Facebook.

top_right_green
Boktips sterke kvinner
Boktips Å skrive et liv
Boktips for ungdom nynorsk
Boktips oppvekst
Boktips for ungdom fantasy
Boktips bøker om krig
Boktips familiehemmeligheter
Boktips alle vil lese samme bok
randy jacob Boktips for ungdom dystopierwL Nwpm xJc unsplash
Boktips En større verden
Boktips ungdomsbøker
aliis sinisalu yOh9lWBDjP4 unsplash (1)
Boktips krim for ungdom
Boktips påskepakker
police 3284258 1920
Påskekrim for barn
Boktips blanda drops
prottoy hassan 0E1PYojm4CY unsplash
lucrezia carnelos gvc7MK4gnDk unsplash
jiroe b9kh72kOcdM unsplash
kimberly farmer lUaaKCUANVI unsplash
debby hudson jcc8sxK2Adw unsplash

Boktips: Sterke kvinner

 

Verden og litteraturen er full av kvinner. Sterke, og litt sårbare damer som tar ansvar og ordner opp når situasjonen krever det. Her kan du møte noen av dem.

Boktips: Å skrive et liv

 

Til alle tider har det blitt skrevet om liv andre har levd, eller det livet man selv lever. Stoffet har blitt formidlet både i biografier og som diktning.  Her finner du noen tips til bøker om forskjellige typer liv.

Boktips for ungdom: Dritbra historier på nynorsk

 

Dersom du bevisst unngår bøker på nynorsk så går du glipp av mye god litteratur! Utnytt tida før en nynorsk tentamen eller eksamen i skriftlig, og les ei bok på nynorsk. Da vil du få fram flyten i språket mye lettere, og du vil dessuten ha fått med deg en godt skrevet historie også. Her er noen av de beste ungdomsbøkene på nynorsk i BookBites.

Boktips: Barndom og oppvekst

 

Mange forfattere har skrevet om det å være barn og å vokse opp, på godt og vondt. Her finner du et knippe av dem.

Boktips for ungdom: Magiske og fantastiske verdener

 

Dersom du ønsker en “reality escape” så er dette den perfekte lista for deg, særlig hvis du vil ha mer av typen Harry Potter, Percy Jackson og lignende moderne fantasylitteratur. Og det beste er, du trenger ikke engang forlate rommet ditt for å få tilgang til det som e-bøker i Bookbites!

Boktips: Bøker om krig

Krig har alltid opptatt mennesker. Bøker skrives om kriger som har vært, kriger som er og om alle de som ble berørt av krigen. Her har vi samlet noen bøker ulike kriger fra nær og fjern.

Boktips: Familiehemmeligheter

De fleste familier har en hemmelighet, stor eller liten, farlig eller ufarlig. Noen ganger kommer de til overflaten uten altfor mye drama, andre ganger dramatisk og overraskende. Temaet går igjen i mange bøker, og slike bøker blir ofte en blanding av historiske romaner og krim. Her er en liste gode og spennende bøker med familiehemmeligheter.

Boktips: Alle vil høre samme bok

Det finnes fortellinger som passer like godt for små barn, store barn og voksne. Og det finnes fortellinger som egner seg svært godt til høytlesning. Her har Anne funnet frem bøker som gir dere alt dette! Fyll noe av tiden dere har hjemme sammen til å lese høyt. Her er det bøker som er morsomme, spennende, rørende og lærerike.  Alle finnes i BookBites, noen også som lydbøker.

Boktips for ungdom: Den dystopiske verden

Definisjon på dystopi fra Det Store Norske Leksikon: Dystopi er et oppdiktet, fremtidig skrekksamfunn, en skildring av et samfunn hvor dårlige krefter har fått overtaket, for eksempel i form av diktatur, kriminalitet eller miljøsammenbrudd. Siden år 2020 føles litt dystopisk akkurat nå, passer det seg kanskje med litteratur som drar det enda litt lenger? Alle bøkene på listen er tilgjengelige som e-bøker i BookBites.

Boktips: En større verden

Noe av det fine med å lese er at verden kommer nærmere. Du åpner ei bok og plutselig tar den deg til gamle DDR, Angola eller ei celle i Istanbul. Disse bøkene fører leseren på en god måte ut i verden. Og ettersom vi nå ikke kan reise på ekte, hvorfor ikke ta deg en reise i litteraturen?

Boktips: Ungdomsbøker- Ingeborgs favoritter

Ingeborg er nok den av oss som leser aller mest ungdomsbøker, og her kommer hennes favoritter. Du finner alle bøkene i BookBites.

Boktips: Historiske romaner

Det er ikke bare i sakprosa og faglitteratur man kan lære.  Skjønnlitteraturen gir ofte læring i mange fasetter. Man lærer ved å sette seg inn i andres situasjon, men man kan også lære mye om det som har skjedd før.  Historiske romaner er en reise i tid der man får større innsikt i hvorfor verden er som den er. De gir dybde og større forståelse, og en mulighet til å se annerledes på ting som skjer i dagens samfunn.

Boktips: Krim, spenning eller thriller

Stine er en relativ ny leser innen krimsjangeren. Hun er svak for krim som får det til å kaldt nedover ryggen, og som du både vil lese videre og legge fra deg samtidig. Og ikke minst, at den ikke forsvinner  fra hukommelsen med en gang. Her er hennes anbefalinger.

Påskepakker for alle

Tradisjonen vår med å lage overraskelsespåskepakker til påske må vi stå over i år, men istedet har vi laget  digitale påskepakker. Alle bøkene i påskepakkene finner du BookBites. Vi håper dere koser dere med bøkene og at dere får en fin påske.

Boktips for ungdom: Krim og spenning for alle høytider- men mest for påska

Krim er ikke bare for påska. I Norge leser vi desidert mest krim, men det har ikke vært så fryktelig mange gode krimbøker for ungdom – før nå i det siste. Her er noen av de beste fra nyere tid, innenfor både krim- og thrillersjangeren! Alle bøkene på listen er tilgjengelige som e-bøker i BookBites.

Boktips: Påskekrim for barna

Hva er vel påsketiden uten litt påskekrim?
Her kommer en liste med krim og grøssere du kan kose deg med i BookBites-appen en stormfull, mystisk kveld… eller en solfylt, blomstrende vårdag!

Boktips: Blanda drops

Her er et utvalg av Hannes favoritter. Du finner dem alle i BookBites. Noen er nye av året, mens andre er utgitt for en god del år siden. Kanskje alle bøkene har alvorlige temaer, men ikke la deg skremme av det.

Boktips for ungdom: Tankevekkende omstendigheter

Alle mennesker er forskjellige. Vi har alle våre problemer. Noen har en vanskelig situasjon hjemme, møte med stigmatiseringer, en diagnose eller annen form for annerledeshet i en tilværelse som tilsynelatende er helt lik for alle andre. Her er en liten liste med anbefalinger der det kanskje er noe du kan kjenne deg igjen i, eller bare få en god leseopplevelse. Alle bøkene på listen er tilgjengelige som e-bøker i Bookbites.

Boktips: Sakprosa til hygge og nytte

 

Å lese er å lære. For mange av oss er det en setning som er dekkende for hva vi leser og hvorfor vi leser.
Her er et knippe sakprosabøker som underholder og beriker. Du finner dem som e-bøker i Bookbites!

Boktips for ungdom: LHBT-opplevelser

 

Kjærligheten er for alle! Her er en liste som feirer kjærligheten innenfor LHBT-miljøet på både godt og vondt.
LHBT-personer er fremdeles en undertrykt gruppe i mange land, og derfor trenger de absolutt mer representasjon i litteraturen. Kanskje spesielt innenfor ungdomslitteraturen, der mange er i en posisjon hvor de fremdeles leter etter sin plass i verden. Alle bøkene på listen er tilgjengelige som e-bøker i Bookbites.

Boktips: Smått og godt- det er ikke størrelsen det kommer an på

Størrelsen er sjelden avgjørende for om ei bok er god.  Personlig foretrekker Hilde de korte litt komprimerte bøkene med mye innhold.  De du leser på en kveld, men som ofte varer i lang tid. Her en noen av hennes favoritter.

 

Boktips: Kjærlighet i koronaens tid

Kjærlighet kommer i mange former, og kan være både vakker og vond. Her er noen av de fineste romanene Siri vet om som handler om forelskelse, kjærlighet og forhold. Du finner dem som e-bøker i Bookbites!

Translate »