Arkiv for aktuelle saker

Facebook-reklame, Sommerles.no, Sommerles 2020, Asbjørn og Astrid, blå bakgrunn, logo, tekst, medie: illustrasjon/grafikk

Premier i Sommerles 2020

Herer årets premier i Sommerles! Ta gjerne en titt på dem før du kommer for å hente premie.

Sommerles

Meråpent fra 15. juni

Fra 15. juni åpner vi for meråpent bibliotek og for booking av møterom. Kafeen åpner lørdag 13.juni.

Norsklab logo

Norsklab: Øv til norskprøven

Nettkurs som kan brukes helt gratis for å lære norsk. Oppgavetypene er de samme som i norskprøven og omfatter nivåene A1-B2.

MODER JORD Foto  Aili Strømsted

Billed- og diktutstilling: Moder jord – noe grønt i melkeveien

Finn Strømsted var lyriker og billedkunstner. Diktene som ble skrevet for 30 til 40 år siden, beskriver en uro for naturen og økokatastrofen vi ser i dag.

Sommerles.no er i gang!

Bli med på sommerens kuleste lesekampanje! Fra 1. juni til 31. august kan du som går i 1. til 7. klasse delta på Sommerles.no.

Boktips Anne Berit

Boktips fra Anne Berit

Her er noen av Anne Berits favoritter. Kanskje det blir en av dine favoritter også?

Boktips kosekrim

Boktips: Kosekrim

Ikke alle liker å lese kriminalromaner, der drapene er blodige og bestialske. Kanskje liker du best spenningen med å oppklare en sak uten å få de rå detaljene smurt utover boksidene. Her har vi funnet frem noen eksempler på det vi kaller «kosekrim» eller snill krim.

Boktips Å forstå mannen

Boktips: Å forstå mannen

Å forstå det motsatte kjønn er ikke alltid like enkelt. Her er en håndfull bøker som kan hjelpe deg til å forstå mannen. Nyttig for deg som er dame (og kanskje for deg som er mann?).

Boktips sterke kvinner

Boktips: Sterke kvinner

Verden og litteraturen er full av kvinner. Sterke, og litt sårbare damer som tar ansvar og ordner opp når situasjonen krever det. Her kan du møte noen av dem.

Boktips Å skrive et liv

Boktips: Å skrive et liv

Til alle tider har det blitt skrevet om liv andre har levd, eller det livet man selv lever. Stoffet har blitt formidlet både i biografier og som diktning.

Boktips for ungdom nynorsk

Boktips for ungdom: Dritbra historier på nynorsk

Dersom du bevisst unngår bøker på nynorsk så går du glipp av mye god litteratur! Her er noen av de beste ungdomsbøkene på nynorsk i BookBites.

Dypdykk musikkhistorien

Dypdykk i musikkhistorien

Høsten 2014 startet serien Dypdykk i musikkhistorien opp. Over disse årene har vi hatt 28 dypdykk, om alt fra Jaga Jazzist til folkrock til grensesprengende musikk fra Japan.