Arkiv for aktuelle saker

Facebook-reklame, Sommerles.no, Sommerles 2020, Asbjørn og Astrid, blå bakgrunn, logo, tekst, medie: illustrasjon/grafikk

Sommerles.no er i gang!

Bli med på sommerens kuleste lesekampanje! Fra 1. juni til 31. august kan du som går i 1. til 7. klasse delta på Sommerles.no.

Sommerles

Vi åpner forsiktig opp igjen!

Nå åpner vi forsiktig opp igjen! Før du bruker biblioteket ber vi deg om å huske på smittevernreglene og følge våre regler.

Boktips Anne Berit

Boktips fra Anne Berit

Her er noen av Anne Berits favoritter. Kanskje det blir en av dine favoritter også?

Boktips kosekrim

Boktips: Kosekrim

Ikke alle liker å lese kriminalromaner, der drapene er blodige og bestialske. Kanskje liker du best spenningen med å oppklare en sak uten å få de rå detaljene smurt utover boksidene. Her har vi funnet frem noen eksempler på det vi kaller «kosekrim» eller snill krim.

Boktips Å forstå mannen

Boktips: Å forstå mannen

Å forstå det motsatte kjønn er ikke alltid like enkelt. Her er en håndfull bøker som kan hjelpe deg til å forstå mannen. Nyttig for deg som er dame (og kanskje for deg som er mann?).

Bestill og hent

Endelig!
Det er nå klart for bestill og hent, – du bestiller, vi finner frem og du henter.
Klikk deg inn på artikkelen for å finne ut hvordan du går frem.

Boktips sterke kvinner

Boktips: Sterke kvinner

Verden og litteraturen er full av kvinner. Sterke, og litt sårbare damer som tar ansvar og ordner opp når situasjonen krever det. Her kan du møte noen av dem.

Boktips Å skrive et liv

Boktips: Å skrive et liv

Til alle tider har det blitt skrevet om liv andre har levd, eller det livet man selv lever. Stoffet har blitt formidlet både i biografier og som diktning.

Boktips for ungdom nynorsk

Boktips for ungdom: Dritbra historier på nynorsk

Dersom du bevisst unngår bøker på nynorsk så går du glipp av mye god litteratur! Her er noen av de beste ungdomsbøkene på nynorsk i BookBites.

Dypdykk musikkhistorien

Dypdykk i musikkhistorien

Høsten 2014 startet serien Dypdykk i musikkhistorien opp. Over disse årene har vi hatt 28 dypdykk, om alt fra Jaga Jazzist til folkrock til grensesprengende musikk fra Japan.

Strikk&Lytt foto wikimedia commons

Din egen Strikk&Lytt

Mange savner nok arrangementet Strikk&Lytt nå som biblioteket er stengt.
Men det trenger ikke nødvendigvis å bety at du ikke kan iscenesette ditt eget private Strikk&Lytt hjemme i egen stue. I appen Bookbites ligger det mange lydbøker og venter på deg.

Boktips oppvekst

Boktips: Barndom og oppvekst

Mange forfattere har skrevet om det å være barn og å vokse opp, på godt og vondt. Her finner du et knippe av dem