Boktips: Å forstå mannen

Boktips Å forstå mannen

Å forstå det motsatte kjønn er ikke alltid like enkelt. Her er en håndfull bøker som kan hjelpe deg til å forstå mannen. Nyttig for deg som er dame (og kanskje for deg som er mann?).

Forøvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges av Kyrre Andreassen

Denne boka, for ikke å si denne mannen, er verdt et bekjentskap. Vi møter Krister Larsen, en stolt elektriker med et skeivt blikk på verden og seg selv. Helseproblemer har ført han fra elektrikeryrket til lærer på voksenopplæringa. Et skifte som ikke bare er knirkefritt. Krister biter til høyre og venstre og strever så godt han kan med kone, barn, prolapser og aggresjon. Morsomt og til tider sårt om en vaskeekte drammenser.

 

Jeg kunne gått hjem i blinde av Joachim Førsund

Finn sitter på toget, på vei hjem til Tønsberg og morens begravelse. Det er en vond dag og en vond tid. Finn og moren sto hverandre nær og nå er alt over. Hjemme i Tønsberg venter faren, med ny kone, og Finns bror. Vi møter en familie der mye er usagt. Dette er et bevegende og presist portrett av nærheten mellom en sønn og en mor. Det er en mørk komedie om levende og døde.

 

Du er så lys av Tore Renberg

Hvor godt kjenner vi egentlig folk, og hva kan skjule seg i en skinnende bombe av en mann? Da Steinar med familie flytter inn i nabohuset til Jørgen og Vibeke skjer det noe. Plutselig får nabolaget et glitrende lyspunkt, men det er noe med Steinar, noe guffent naboene ikke helt klarer å sette fingeren på. Renberg har skrevet en spennende roman om mennesker og hva vi kan skjule.

 

Svar på brev frå Helga av Bergsveinn Birgisson

Sauebonden Bjarnes liv går mot slutten. Men før han kan legge ut på den siste reisen må han ta et oppgjør med seg selv; de valgene han tok, det livet han levde og det livet han ikke levde. Resultatet er en saftig fortelling om intens kjærlighet og livskamp, dampende erotiske minner blandet med svart humor og historier om glemte lik, lave værer og om traktorens velsignelser.

 

Svendsens catering av Kyrre Andreassen

Alt Johannes Jensen ønsker seg er et enkelt liv med familien og suksess med cateringfirmaet sitt. Dessverre er nok ikke livet så enkelt. Johannes roter det til for seg og sine kjære. Ønskene er der og viljen også, men han har dårlig med selvinnsikt og mye går på skeive. Dette er ei bok som gir oss humor og tragedie i en herlig blanding.

 

Den hjelpsomme okkupanten av Kjersti Ericsson

Året er 1943 og en tysk major sendes til ei bygd i Norge. Han har de beste hensikter og mener selv han lett kan oppnå vennskap med nordmennene, de er jo ariske som han selv. Dieter Welser er svoren nazist, han har lest sin Hamsun og ønsker, på sitt vis, det beste for folket i bygda. Vi møter en skadeskutt mann, som blendet av sin ideologi tar fatt på oppgaven han er tildelt. 

 

Et helt liv av Robert Seethaler

Hva er et liv og hvor mange ord trenger man for å beskrive et? I denne boka har Robert Seethaler klart å beskrive et helt liv på litt over 100 sider. Boka er en stille fortelling om Andreas Eggers liv i en landsby i Alpene. Denne fortellingen rommer et liv, men den rommer også mye mer, vi tar del i samfunnsutvikling, krig og kjærlighet i tillegg er det plass til eksistensielle spørsmål av typen hvor mye ensomhet trenger et menneske? Hvor mye fellesskap? 

Translate »