Din egen Strikk&Lytt

Strikk&Lytt foto wikimedia commons

Mange savner nok arrangementet Strikk&Lytt nå som biblioteket er stengt.
Men det trenger ikke nødvendigvis å bety at du ikke kan iscenesette ditt eget private Strikk&Lytt hjemme i egen stue (eller veranda på fine dager). I appen Bookbites ligger det mange lydbøker og venter på deg.
Og det fine med denne varianten, er jo at du kan ha så lang Strikk&Lytt-sekvens du bare måtte ønske.
Her er noen lyttetips:

En pinlig historie av Fjodor M. Dostojevskij

Ivan Iljits Pralinskij er på vei hjem fra en våt aften da han bestemmer seg for å dra innom bryllupsfesten til en av sine underordnede. Ivrig etter å vise frem sin liberale velvilje overfor dem som er i det lavere samfunnsjiktet, tar han for seg av drikkevarene.  Men får han deres beundring?
Har du tenkt at du vil lese Dostojevskij, men aldri kommet så langt? Her har du muligheten til å høre en av hans satiriske farser som han skrev kort tid etter sin første tur til vest-Europa.

 

Lykka er ein sjeldan fugl av Anna Gavalda

Et usignert brev med meldinga: «Anouk er død», setter Charles Balanda helt ut.Minnene strømmer på fra barndom og ungdomstid og midt i minnene er barndomsvennens mor Anouk. Til tross for at han er en suksessrik arkitekt og har alt han har arbeidet for å få, er han ikke fornøyd med livet sitt. Han drar tilbake til barndommens landsby og på veien møter han Kate, ei kvinne som bor i et rotete, landlig paradis fullt av barn og dyr.  Gavalda har et utrolig vakkert språk og Tove Bakke har gjort en fantastisk oversettelse. Som Cathrine Krøger sier i sin anmeldelse i Dagbladet: « De over seks hundre sidene er skrevet i et så appetittvekkende nynorsk at det synger i boka.»

 

Akuttbjellen av  Karin Brunk Holmqvist

Blir en mer lykkelig av å få mer? Eller skaper det tvertimot ulykke å ha mer enn en trenger? Søstrene Elsa og Julia Nilsson lever et enkelt liv på landet. I nabohuset bor ungkaren Ragnar, som er til god hjelp når det trengs. For å tilkalle ham raskt, har de hengt opp en kubjelle som de kan ringe med. Da de arver kusinens stor villa med svømmebasseng, hennes stilige BMW og i tillegg en del penger, endrer livet seg for de to søstrene. Men arven fører til mange bekymringer, snarere enn gleder. Hva skal de gjøre med alt dette? I Akuttbjellen får du varme, humor og sjarm – en litterær lykkepille i hverdagen!

 


Dikt og fanteri av Magne Larsen

Så du 83 år gamle Magne Larsen på Norske talenter på TV 2 i 2015? Poeten trollbandt seerne og dommerpanelet med sin karakteristiske stemme og utstråling. Med diktene «Mannen i gata», «Bønn til en soldat» og «Jaktkamerater» har han også skapt en bølge blant nye diktlesere i sosiale medier. Han skriver om stort og smått; krig, fred, vennskap, natur, liv, død, ting som har vært, og ting som skal bli. Her kan du høre Magnes beste dikt fra et langt liv med skriving.

 

Drømmehjerte av Cecilia Samartin

Cuba 1956. To kusiner og hjertevenner blir brått skilt av Castros revolusjon da Nora flykter sammen med familien sin til USA. Alicia blir igjen og opplever at det tidligere så lykkelige livet i Havanna blir snudd til nød og fattigdom under Castros regime. Kusinene fortsetter å holde kontakten pr brev og mange år senere reiser Nora tilbake for å hjelpe Alicia som er syk. En vakker og medrivende fortelling om håp, håpløshet og evig vennskap.

 

Bare lyset kan beseire mørket av Sebastian Stakset

Det utenkelige skjedde da gangsterrapperen Sebbe – Sebastian Stakset i bandet Kartellen møtte Jesus og ble frelst. Han som frontet en destruktiv og kriminell livsstil og var et ikon for mange unge i Sverige. Hva var det egentlig som skjedde? Stakset forteller nakent ærlig om sitt liv som voldsmann, fylt av hat. Og om hva som førte til at han ble forvandlet og i dag bruker tida til å tale og rappe om tilgivelse og kjærlighet. Med seg i boka har han også historiene til andre som har fått sine liv snudd opp ned: narkotikaselgere, stoffmisbrukere, tenåringer under tvangsbehandling på institusjoner og fengselsfugler. Bare lyset kan beseire mørket – det er Sebastian Staksets reise til omvendelse et klart bevis på.

Translate »