75-årsmarkering for atombombingen av Hiroshima og Nagasaki

Rom/Sal: Underetasjen

Tema: Utstilling

Delebilde biblioteksmarkering

6. august 1945 ble atombomben “Little Boy” sluppet over byen Hiroshima. Tre dager senere, 9. august 1945, ble atombomben “Fat Man” sluppet over Nagasaki.

De humanitære konsekvensene var katastrofale. Ved utgangen av året hadde ca. 213 000 mennesker omkommet og tusenvis var hardt skadet. Til dags dato vet ikke eksperter det totale omfanget av skadene på mennesker, dyr, miljø og klima.

I august er det 75 år siden bombingen av byene. I dag er sjansen for at atomvåpen benyttes, i følge eksperter, større enn noensinne.

På biblioteket vil vi markere dette med en utstilling og muligheten for å brette origami i form av fredsduer og fredstraner som henges på et “fredstre”. Skriv gjerne dine egne ønsker om fred på lapper og heng dem i fredstreet.

Her er oppskriften til hvordan du kan brette dine egne fredsduer og fredstraner:

Sadako og de tusen tranene

Plakat med informasjon om åpent medvirkningsmøte
Torsdag 13. august kl. 18 inviteres du med på innspillsmøte for innredning og uteområde for Hof flerbrukshus.

Hof flerbrukshus – åpent medvirkningsmøte

torsdag 13/08-20, kl 18:00

Holmestrandbibliotekene

Hof kultursal

En rød telefonboks med bøker. Foto.

Åpning av Lesekiosk på Sandefjord stasjon

lørdag 15/08-20, kl 14:00