8. mars – FNs internasjonale kvinnedag: Foredrag av Lena Fahre – Vet dere nok, eller hva?

torsdag 08/03-18

Rom/Sal: Ruinene

Tema: Foredrag

Pris: kr 150

Billettinfo: Billetter kan kjøpes ved inngangen eller ved henvendelse til Tønsberg soroptimistklubb ved Randi Carlstedt telefon: 45 25 69 44

Lena Fahre Foto Privat
Foto: Privat

En volves retoriske refleksjon – et foredrag om kvinners liv og roller i vikingtid og middelalder. I foredraget vil museumsdirektør ved Slottsfjellmuseet, Lena Fahre, gi oss et innblikk i arkeologiske og historiske kilder som belyser kvinners liv i vikingtid og middelalder i Vestfold. Hva var kvinnenes rettigheter, plikter gleder og sorger i denne perioden? Hva er forskjeller og likheter mellom forhistoriske og vår egen tids kvinneidealer? Hvordan blir vikingtidens kvinner fremstilt i forskning og hos lag og foreninger?

Overskudd ved arrangementet går til utdanning av kvinner i U-land.

Arrangement i samarbeid med Tønsberg soroptimistklubb.

Alle rettigheter ved With bok & kaffe fra kl. 19.00 – 19.30