Dypdykk i musikkhistorien: Del 22 – Psykedelia

Tema: Foredrag, Musikk

Psykedelia Illustrasjon Sterling Publishing
Illustrasjon: Sterling Publishing

Et konsept der musikkbibliotekar Knut Tore Abrahamsen dykker ned i musikkhistorien for å finne skjulte skatter, og der tilhørerne får tips til fordypning gjennom bøker og musikk som finnes i bibliotekets samling. Det blir spilt lytteeksempler på skikkelig lydanlegg fra Hi-Fi Klubben Tønsberg.

Man skal være forsiktig med å kalle noe en gullalder, men at siste del av 60-tallet var en gullalder i musikkhistorien er det få som bestrider. Psykedelisk musikk eller psykedelia, spirte og blomstret i denne perioden. Psykedelia var grensesprengende musikk innen rock, folk og pop der eksperimenteringer knyttet til sound var viktig og der inntak av hallusinerende stoffer som LSD var sentralt for en del musikere. Denne musikalske strømningen startet parallelt i USA og England der album som Are you experienced (Jimi Hendrix), Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (Beatles) og Piper at the gates of dawn (Pink Floyd) var sentrale. Raskt ble det også en verdensomspennende bølge og det er her mange av de skjulte skattene befinner seg. Gjør deg klar til en bevissthetsutvidende opplevelse helt rusfritt.