Dypdykk i musikkhistorien – Del 25: Sun Ra

Tema: Foredrag, Litteratur, Musikk

Sun Ra Illustrasjon: ESP Disk
Illustrasjon: ESP Disk

Det finnes mange unike og myteomspunnede jazzmusikere, men en av de aller mest unike er uten tvil Sun Ra. Han ble født i 1914 med navnet Herman Poole Blount og ble en del av jazzmiljøet i Chicago på 1940-tallet. Sun Ra forlot snart sitt fødselsnavn og fortalte verden at han var en alien fra planeten Saturn som var sendt til jorda for å spre et fredsbudskap. Sun Ra, ofte med sitt ensemble Arkestra, har vært innom de fleste jazzsjangere, men alltid med en unik eklektisk tilnærming og en vilje og evne til å utforske nye musikalske landskaper.

Dypdykk i musikkhistorien er et konsept der musikkbibliotekar Knut Tore Abrahamsen dykker ned i musikkhistorien for å finne skjulte skatter, og der tilhørerne får tips til fordypning gjennom bøker og musikk som finnes i bibliotekets samling. Det blir spilt lytteeksempler på skikkelig lydanlegg fra Hi-Fi Klubben Tønsberg.

En rød telefonboks med bøker. Foto.

Åpning av Lesekiosk på Sandefjord stasjon

lørdag 15/08-20, kl 14:00