Dypdykk i musikkhistorien: Del 30 – Kvinner i eksperimentell musikk AVLYST

Tema: Foredrag, Musikk

Charming Hostess Foto  Privat
Foto: Privat

Det er heldigvis lenge siden kvinner sin rolle i musikkhistorien kun bestod av å synge til menn som spilte, men fortsatt får kvinnelige musikere og komponister mindre oppmerksomhet og anerkjennelse enn deres mannlige kollegaer. Innenfor mer eksperimentell musikk, rock, jazz, folkemusikk og samtidsmusikk har det vært, og er det mange unike kvinnelige musikere og komponister. Mange av dem er ikke så kjente som de fortjener. I dette dypdykket skal vi ta for oss flere av dem, blant annet: Iva Bittova, Amy Denio, Carla Kihlstedt, Charming Hostess, Zeena Parkins og Wondeur Brass.

Dypdykk i musikkhistorien er et konsept der musikkbibliotekar Knut Tore Abrahamsen dykker ned i musikkhistorien for å finne skjulte skatter, og der tilhørerne får tips til fordypning gjennom bøker og musikk som finnes i bibliotekets samling. Det blir spilt lytteeksempler på skikkelig lydanlegg fra Hi-Fi Klubben Tønsberg.