Dypdykk i musikkhistorien – del 30: Kvinner i eksperimentell musikk

Billettinfo: Billetter kan skaffes på Ticketmaster fra 4.9 kl. 14

Charming Hostess Foto  Privat
Foto: Privat

Det er heldigvis lenge siden kvinners rolle i musikkhistorien i overvekt bestod av å synge til menn som spilte, men fortsatt er det nok slik at mannlige musikere og komponister jevnt over får mer oppmerksomhet enn kvinnelige musikere og komponister. Innenfor mer eksperimentell musikk, både rock, jazz, folkemusikk og samtidsmusikk, har det vært og er det mange unike kvinnelige musikere og komponister. Mange av dem er ikke så kjente som de burde være. I dette dypdykket skal vi snakke om flere av dem, blant annet Iva Bittova, Amy Denio, Lindsay Cooper, Charming Hostess, Zeena Parkins, Les Poules og Wondeur Brass.

Dypdykk i musikkhistorien er et konsept der musikkbibliotekar Knut Tore Abrahamsen dykker ned i musikkhistorien for å finne skjulte skatter, og der tilhørerne får tips til fordypning gjennom bøker og musikk som finnes i bibliotekets samling. Det blir spilt lytteeksempler på skikkelig lydanlegg fra Hi-Fi Klubben Tønsberg.

Vi ønsker at dere skal være trygge når dere kommer på våre arrangementer. Det vil derfor være billetter og begrenset antall plasser på de fleste arrangementene. Alle arrangementer krever navn og telefonnummer på grunn av smittesporing. Disse opplysningene vil slettes etter 14 dager. Følg nøye med på våre nettsider om hvordan du skal melde deg på hvert enkelt arrangement. Med forbehold om programendringer.