Laster Hendelser
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Etableringskonsert nyMusikk Vestfold del 1

fredag 15/03-19

Tidspunkt: 19:00 til 21:00

Tønsberg og Færder bibliotek

Rom/Sal: Ruinene og Blackboxen

Tema: Musikk

Målgruppe: Alle

Pris: kr 200

Billettinfo: Billetter kr 200/100 (honnør/student) selges ved inngangen  

nyMusikk Vestfold
nyMusikk Vestfold

Vi markerer vi etableringen av nyMusikk Vestfold, nyMusikk sitt nyeste lokallag. Og som om ikke det var nok, markeres også etableringen av Ensemble Kammerklang, Vestfold sitt nye, og eneste, ensemble for samtidsmusikk. Vi starter med et svært innholdsrikt program med fokus på komponister og utøvere fra Vestfold. Velkommen!

Program:

Åpningsverk:
PENTAMERON – urframføring
Fem satser:
Chorale av Georg Hitching
Atmospheric and Beyond av Bjørn Norvall Hoemsnes
Cannetella av Per Christian Arnesen
Elegi av Roger Wendel
uber Zuckerrohr und stein av Roger Arve Vigulf

Ensemble Kammerklang:
Inger Lise Sørum – fløyte
Roger Arve Vigulf – klarinett
Julian Saxl – fiolin
Ricardo Odriozola – bratsj
Martin G. Rasten – cello
Kristoffer Almås – slagverk
Georg Hitching – piano
Sanae Yoshida – piano
Thomas Rimul – dirigent/konsertvert

Quartet in four parts 3. sats av Olav Berg
Fiolin, bratsj, cello. piano

Seven Fragments for Pierrot Ensemble – av Per Christian Arnesen
Fløyte, klarinett, fiolin, slagverk, piano, cello

Sonate no.1 i 4 satser av Bernt Kasberg Evensen
Rune Boutroue Bekkhus, piano

Improvisasjoner av Jenny Berger Myhre
Elektroakustisk
Fremføres av Jenny Berger Myhre

Memorex – urfremføring av Håkon Lie
Elektronikk/noise
Fremføres av Håkon Lie

Ombre Cinesi 1 av Anders Tveit
For preparert gitar og elektronikk
Are Lothe Kolbeinsen, gitar

Solitaire (1968) av Arne Nordheim
4 høytalere
Diffusjon: Anders Tveit

Bælblæse – urfremføring av Jon Ø. Ness
Fløyte , klarinett, fiolin, slagverk, piano.

Konserten produseres av nyMusikk Vestfold i samarbeid Tønsberg og Færder Bibliotek og med med støtte fra Tønsberg kommune og Norsk Komponistforening.
Audio/Video: Asbjørn Kjølberg Produksjoner

Om musikerne:
Inger Lise Sørum har Mastergrad i musikkutøving og jobber som utøvende fløytist og pedagog. Hun spiller fløyte og pikkolo i Det Norske Fløyteensemblet og Vestfold symfoniorkester. Hun har spilt inn flere CD’er med Det Norske Fløyteensemblet, Nordens blåsersymfonikere og flere korps.

Roger Arve Vigulf har bachelor som klarinettist fra Østlandets musikkonservatorium under professor Richard Kjelstrup. Han har også studert kammermusikk hos Leif Jørgensen og hos Lee Morgan i København med reisestipend fra Fond for utøvende kunstnere.

Julian Saxl is an accomplished and experienced violinist, pianist and arranger. He studied violin with Leonard Hirsch in Bristol, then with Lydia Mordkovitch at the Royal Northern College of Music from 1980-1984. After that he continued his studies with Susanne Stanzeleit.

Ricardo Odriozola født i Bilbao, Spania, i 1965. Utdannet som fiolinist i Spania, USA og Danmark. Har vært fiolin, kammermusikk og samtidsmusikk lærer ved Griegakademiet (tidl. Bergen Musikkonservatorium) siden 1987. Han er selvlært som komponist men har latt seg inspirere av hans nære kontakt med fremragende komponister som Harald Sæverud og Edvard Hagerup Bull.

Martin G. Rasten er cellist og multikunstner oppvokst nære Oslofjordens bredder. Martin G. Rasten virker som utøvende cellist med hovedfokus på sololitteraturen men har tidligere jobbet i Oslo Filharmonien, Malmö Symfoniorkester, KORK m.fl. Han er kunstnerisk leder for Kosterfestivalen, og er hyppig engasjert som dirigent og instruktør.

Kristoffer Almås fra Mosjøen er i ferd med å fullføre mastergradsstudiene ved Norges Musikkhøgskole hvor han tok bacheloreksamen våren 2016, i tillegg har han studert ved Syd-dansk Musikkonservatorium. Han er tidligere stipendiat i Oslo Filharmoniske Orkester og har tidligere vært praktikant i Stavanger Symfoniorkester

George Harry Hitching (f. 1979) studerte musikk og matematikk i Maynooth, Irland hvor han tok fordypning i komposisjon med John Buckley og Martin O’Leary. Han har bl.a. skrevet verk for fløyte, for kor, og piano. Han studerte orgel med Gerard Gillen og har vært orgelstipendiat ved St. Patrick’s College.

Sanae Yoshida har hatt et sterkt fokus på ny musikk, og har arbeidet tett med flere komponister. I 2015 tok hun initiativ til opprettelsen av samtidsensemblet Ensemble Temporum, og de hadde sin debut under Ultima-festivalen i 2016. Sammen med Fragaria Vesca ble hun nominert til Spellemann-prisen i 2016 i kategorien «klassisk» med kammerverker av David Monrad Johansen for SIMAX.

Thomas Rimul avla sin diplomeksamen i direksjon ved Norges Musikkhøgskole i 1998Han er kunstnerisk leder for Ensemble Ernst, et av Nordens ledende samtidsensembler, sjefsdirigent for Arktisk Sinfonietta i Tromsø og etablert som en pro#lert fortolker av samtidsmusikk Med disse, og andre orkestre og ensembler, har han urframført over hundre verker, og han ble i 2011 kåret til Årets utøver av Norsk komponistforening sammen med Ensemble Ernst.

Rune Boutroue Bekkhus (f. 1977) studerte komposisjon og piano på Griegakademiet og jobber hovedsakelig som lærer, dirigent og pianist. Han er en nær venn av komponist Bernt Kasberg Evensen og har samarbeidet med ham om flere prosjekter og spilt mye av hans musikk.

Bjørn Norvall Hoemsnes. Utdannet i piano og komposisjon ved Norges Musikkhøgskole og Richard Strauss Konservatoriet i München. Verker spilt i inn og utland. Hoemsnes var festivalkomponist under VinterRiss 2012 og vært tildelt Statens 3 årig kunstnerstipend. Staten Musikkråd bestilte ‘Opus Partus’ til Festspillene i Bergen i 1985

Roger Wendel f.1972 er en autodidakt komponist fra Larvik. Har tidligere skrevet flere verk for Roger Arve Vigulf. Nylig «Tango Appassionata» for A-klarinett,fiolin og piano. Skrevet til ensemblet TRION.
Har komponert og arrangert for janitsjar og mindre ensembler. Jobber med ulike sjangre.Dirigent og slagverker.

Olav Berg studerte musikkteori og komposisjon med Antonio Bibalo i Norge og Lennox Baker i London. I 1973-1978 spilte han trompet i Marinemusikken i Horten. Berg ble tildelt prisenÅrets verk fra Norsk Komponistforening i 1987 for Klarinettkonsert fra 1986. Han fikk Vestfold fylkeskommunes Kunstnerpris i 1991.

Bernt Kasberg Evensen født i Tønsberg i 1944. Han komponerte sitt opus 1, 6 Små stykker for klaver, i en alder av 18 år. Han er autodidakt som komponist, men studerte kort tid ved Musikkonservatoriet i Oslo og tok mellomfag i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo i 1966. Som komponist er Evensen vokst ut av norsk tradisjon med sterke «franske tilbøyeligheter»: Maurice Ravel var det store idealet, men fra midten av 60-årene har han forsøkt å finne sin plass i det 20. århundres musikalske ytringsformer.

Jenny Berger Myhre er en ung norsk kunstner med et bredt kunstnerisk uttrykk. Etter å ha arbeidet med både lyd og bilde siden 2013, utga hun sitt første album “Lint” i 2017, et album som består av feltopptak, fragmenter av melodier, fuglesang, lo-fi elektronikk og datagenererte sekvenser.

Håkon Lie spiller musikk satt sammen av lyder fra gamle platespillere, preparert vinyl, hjemmelagde kassettloops og ulikt metallskrammel med kontaktmikrofon. Lyden bearbeides live gjennom ulike analoge effekter. Musikken har over tid utviklet seg fra et kaotisk, fragmentarisk noise-preget uttrykk, til et mer atmosfærisk og ambience-sentrert lydlandskap.

Anders Tveit (f.1977) arbeider hovedsakelig med elektroakustisk komposisjon, improvisasjon og lydinstallasjoner. Hvor bruken av egenutviklet programvare for sanntid-prosessering og spatiell lyd har en sentral rolle i det musikalske utrykket.

Arne Nordheim (født 20. juni 1931 i Larvik, død 5. juni 2010 i Oslo) var komponist, kjent som landets kanskje fremste skikkelse innen den musikalske etterkrigsmodernismen (samtidsmusikken). Han gjorde seg også bemerket som skribent og musikkpolitiker, og var internasjonalt anerkjent.

Loading Events Flere arrangement:
Rollespill
Foto: Tønsberg og Færder bibliotek

MAKEit : Rollespillkveld – Dungeons & Dragons

onsdag 22/05-19, kl 16:00

Tønsberg og Færder bibliotek

Kreatoriet

|Gjentakende Hendelse (Se alle)
Once on Wednesday 16/01-19,
and Once on Wednesday 30/01-19,
and Once on Wednesday 13/02-19,
and Once on Wednesday 27/02-19,
and Once on Wednesday 13/03-19,
and Once on Wednesday 27/03-19,
and Once on Wednesday 10/04-19,
and Once on Wednesday 24/04-19,
and Once on Wednesday 08/05-19,
and Once on Wednesday 22/05-19,
and Once on Wednesday 05/06-19
Øyvind Madsen, filosofikafé. Foto Anne Mette Haddeland
Foto: Anne Mette Haddeland

Filosofikafé – tema: «Jeg og du»

torsdag 23/05-19, kl 13:00

Horten bibliotek

Hortensrommet

Etter skoletid. Logo

Etter skoletid (Lardal)

torsdag 23/05-19, kl 14:00

Larvik bibliotek

Larvik bibliotek avdeling Lardal

Fimo
Eksempel laget av deltagere fra tidligere workshop

MAKEit: Fimoworkshop – lag en liten drage

torsdag 23/05-19, kl 16:00

Tønsberg og Færder bibliotek

Kreatoriet

|Gjentakende Hendelse (Se alle)
Once on Thursday 23/05-19
Filosofisk Salong2018
Thinker av Jose Bascaran

Filosofisk salong

torsdag 23/05-19, kl 18:00

Sandefjordbibliotekene

Sandefjord bibliotek

Lesestund Foto: TNB
Lesestund Foto: TNB

Lesestund

fredag 24/05-19, kl 10:30

Tønsberg og Færder bibliotek

Bjørneboe

|Gjentakende Hendelse (Se alle)
Weekly on the same day until Friday 24/05-19
Sjørøverbilde
Foto: Pixabay

Sjørøverlørdag med aktivitetsbord

lørdag 25/05-19, kl 11:00

Horten bibliotek

Hele Norge snakker
Hele Norge snakker

Hele Norge snakker

lørdag 25/05-19, kl 12:00

Tønsberg og Færder bibliotek

Hele biblioteket

0926 001

Lesestund – Wilbur den gule katten

lørdag 25/05-19, kl 12:00

Sandefjordbibliotekene

Andebu bibliotekTranslate »