Laster Hendelser
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Etableringskonsert nyMusikk Vestfold del 2

lørdag 16/03-19

Tidspunkt: 19:00 til 21:00

Tønsberg og Færder bibliotek

Rom/Sal: Ruinene og Blackboxen

Tema: Musikk

Målgruppe: Alle

Pris: kr 200

Billettinfo: Billetter kr 200/100 (honnør/student)  

nyMusikk Vestfold
nyMusikk Vestfold

Denne lørdagen er dag nummer to av etableringsfesten for nyMusikk Vestfold og Ensemble Kammerklang. Dagens program er like innholdsrikt som gårdsdagens. Kom og opplev kremen av Vestfold komponister og musikere!

Program:

Åpningsverk:
PENTAMERON – urframføring
Fem satser:
Chorale av Georg Hitching
Atmospheric and Beyond av Bjørn Norvall Hoemsnes
Cannetella av Per Christian Arnesen
Elegi av Roger Wendel
uber Zuckerrohr und stein av Roger Arve Vigulf

Ensemble Kammerklang:
Inger Lise Sørum – fløyte
Roger Arve Vigulf – klarinett
Julian Saxl – fiolin
Ricardo Odriozola – bratsj
Martin G Rasten – cello
Kristoffer Almås – slagverk
Georg Hitching – piano
Sanae Yoshida – piano
Thomas Rimul – dirigent/konsertvert

Bælblæse – urfremføring av Jon Ø. Ness
Fløyte , klarinett, fiolin, slagverk, piano

Stryketrio av Ricardo Odriozola
Fiolin, bratsj, cello

Quartet in four parts 3. sats av Olav Berg
Fiolin, bratsj, cello. piano

Minner og Savn av Vigdis Verhees, førsteprisvinner av Midgardkonkurransens komposisjonspris
Cello, piano
Frida Rogn, cello

La Valse d`or – urfremføring av Gisle Krogseth
Fløyte, klarinett, fiolin, bratsj, cello, piano

By the road av Bjørn Erik Haugen
Lydkunst/skulptur

Espen T. Hangård
Eksperimentell elektronika

Lydar – urfremføring av Magnar Heimdal
Fløyte, fiolin, piano

Five Atmospheric Layers – av Bjørn Norvall Hoemsnes
Fløyte, piano

Requiem fra 7 Disobedient Birds av Roger Arve Vigulf
Fløyte, klarinett, fiolin, bratsj, cello, piano

Konserten produseres av nyMusikk Vestfold i samarbeid med Tønsberg og Færder Bibliotek og med støtte fra Tønsberg kommune og Norsk Komponistforening.
Audio/Video: Asbjørn Kjølberg Produksjoner

Om musikerne:
Inger Lise Sørum har Mastergrad i musikkutøving og jobber som utøvende fløytist og pedagog. Hun spiller fløyte og pikkolo i Det Norske Fløyteensemblet og Vestfold symfoniorkester. Hun har spilt inn flere CD’er med Det Norske Fløyteensemblet, Nordens blåsersymfonikere og flere korps.

Roger Arve Vigulf har bachelor som klarinettist fra Østlandets musikkonservatorium under professor Richard Kjelstrup. Han har også studert kammermusikk hos Leif Jørgensen og hos Lee Morgan i København med reisestipend fra Fond for utøvende kunstnere.

Julian Saxl is an accomplished and experienced violinist, pianist and arranger. He studied violin with Leonard Hirsch in Bristol, then with Lydia Mordkovitch at the Royal Northern College of Music from 1980-1984. After that he continued his studies with Susanne Stanzeleit.

Ricardo Odriozola født i Bilbao, Spania, i 1965. Utdannet som fiolinist i Spania, USA og Danmark. Har vært fiolin, kammermusikk og samtidsmusikk lærer ved Griegakademiet (tidl. Bergen Musikkonservatorium) siden 1987. Han er selvlært som komponist men har latt seg inspirere av hans nære kontakt med fremragende komponister som Harald Sæverud og Edvard Hagerup Bull.

Martin G. Rasten er cellist og multikunstner oppvokst nære Oslofjordens bredder. Martin G. Rasten virker som utøvende cellist med hovedfokus på sololitteraturen men har tidligere jobbet i Oslo Filharmonien, Malmö Symfoniorkester, KORK m.fl. Han er kunstnerisk leder for Kosterfestivalen, og er hyppig engasjert som dirigent og instruktør.

Kristoffer Almås fra Mosjøen er i ferd med å fullføre mastergradsstudiene ved Norges Musikkhøgskole hvor han tok bacheloreksamen våren 2016, i tillegg har han studert ved Syd-dansk Musikkonservatorium. Han er tidligere stipendiat i Oslo Filharmoniske Orkester og har tidligere vært praktikant i Stavanger Symfoniorkester

George Harry Hitching (f. 1979) studerte musikk og matematikk i Maynooth, Irland hvor han tok fordypning i komposisjon med John Buckley og Martin O’Leary. Han har bl.a. skrevet verk for fløyte, for kor, og piano. Han studerte orgel med Gerard Gillen og har vært orgelstipendiat ved St. Patrick’s College.

Sanae Yoshida har hatt et sterkt fokus på ny musikk, og har arbeidet tett med flere komponister. I 2015 tok hun initiativ til opprettelsen av samtidsensemblet Ensemble Temporum, og de hadde sin debut under Ultima-festivalen i 2016. Sammen med Fragaria Vesca ble hun nominert til Spellemann-prisen i 2016 i kategorien «klassisk» med kammerverker av David Monrad Johansen for SIMAX.

Thomas Rimul avla sin diplomeksamen i direksjon ved Norges Musikkhøgskole i 1998Han er kunstnerisk leder for Ensemble Ernst, et av Nordens ledende samtidsensembler, sjefsdirigent for Arktisk Sinfonietta i Tromsø og etablert som en pro#lert fortolker av samtidsmusikk Med disse, og andre orkestre og ensembler, har han urframført over hundre verker, og han ble i 2011 kåret til Årets utøver av Norsk komponistforening sammen med Ensemble Ernst.

Bjørn Norvall Hoemsnes. Utdannet i piano og komposisjon ved Norges Musikkhøgskole og Richard Strauss Konservatoriet i München. Verker spilt i inn og utland. Hoemsnes var festivalkomponist under VinterRiss 2012 og vært tildelt Statens 3 årig kunstnerstipend. Staten Musikkråd bestilte ‘Opus Partus’ til Festspillene i Bergen i 1985

Roger Wendel f.1972 er en autodidakt komponist fra Larvik. Har tidligere skrevet flere verk for Roger Arve Vigulf. Nylig «Tango Appassionata» for A-klarinett,fiolin og piano. Skrevet til ensemblet TRION. Har komponert og arrangert for janitsjar og mindre ensembler. Jobber med ulike sjangre.Dirigent og slagverker.

Olav Berg studerte musikkteori og komposisjon med Antonio Bibalo i Norge og Lennox Baker i London. I 1973-1978 spilte han trompet i Marinemusikken i Horten. Berg ble tildelt prisenÅrets verk fra Norsk Komponistforening i 1987 for Klarinettkonsert fra 1986. Han fikk Vestfold fylkeskommunes Kunstnerpris i 1991.

Bjørn Erik Haugen er født i Tønsberg i 1978 og virksom både som billedkunstner og komponist. Han er bosatt i Oslo der han avsluttet sin master ved kunsthøgskolen i 2007. Haugen har deltatt på en rekke utstillinger og festivaler for samtidsmusikk bland annet Henie Onstad Kunstsenter, Galleri van Bau på Vestfossen, Ultimafestivalen og Mata Festival i New York. I 2016 ble han også stipendiat ved musikkhøgskolen i Oslo.

Espen T. Hangård har bakgrunn som gitarist og vokalist i bandene Noplacetohide og KILLL (med blant andre Erlend Mokkelbost og Martin Horntveth), og mer nylig fra band som Diskord og Altaar.

Fellesnevneren for prosjektene er sjangeroverskridelse og viljen til å eksperimentere. De siste ti årene har Espen laget elektronisk musikk under eget navn. Lydbildet domineres av synther, trommemaskiner og hardware-sequencere, og musikken befinner seg et sted mellom electro, acid og synth.

Magnar Heimdal (f. 1973) er komponist, fiolinist og kulturskolelærer bosatt på Nøtterøy. Han studerte fiolin og komposisjon ved Griegakademiet i Bergen samt University of Manitoba i Canada. Magnar sier om sin musikk: «Min musikk har inspirasjon fra mange kilder: Klassisk musikk, samtidsmusikk, folkemusikk, musikk fra India, Midt-Østen, Afrika m.m. Jeg har forsøkt å finne et musikkspråk som ikke forholder seg til en bestemt genre, men er en slags syntese av det jeg finner interessant i mange ulike musikkformer.

Vigdis Verhees (19) fra Oslo har studert både klavér, cello og komposisjon, og vant Midgard komposisjonspris 2018 i konkurranse med 11 andre unge komponister.

Gisle Krogseth, født på Rørvik nær Trondheim i l952. Han studerte klassisk gitar i Tromsø, og ble uteksaminert fra den Nord-Norske Musikkonservatorium i 1982. Han tok avsluttende eksamen i komposisjon, filologi og musikkteori ved Universitetet i Oslo i 1986. Har også deltatt på forskjellige kurs ved Norges Musikkhøgskole. Krogseth har spilt mer enn 1000 konserter over hele verden, presentert foredrag, og gitt mange masterklasser i komposisjon og gitar.

Per Christian Arnesen is born October 5th 1966 in Oslo, Norway, and is resident in Hvasser, Norway. He studied philosophy and law at the University in Oslo, with degrees in both subjects. By profession he is a judge in the District Court in Stavanger, Norway. He started to compose music at the age of 12, and studied music, arranging, harmony and composition in college. Mostly he is self-taught as a composer. Arnesen has studied conducting by the Norwegian conductor Kjell Seim. He plays clarinet, contrabass and electric bass, and has wide experience in arranging popular music for different band-settings with woodwinds and brass.

Loading Events Flere arrangement:
Illustrasjonsbilde til #Endeliglørdag

EndeligLørdag: vi lager masker og lyslykter

lørdag 19/10-19, kl 11:00

Larvik bibliotek

Skumring Foto: Beata Ratuszniak Unsplash
Foto: Beata Ratuszniak / Unsplash

Lørdagsuniversitetet – JRR Tolkien – Mytenes mann

lørdag 19/10-19, kl 12:00

Tønsberg og Færder bibliotek

Blackboxen

Andarunginn   Midgard Vikingfestival 2019 HD   Foto Julie Aurora Sunde

Vikingsmeden under Kulturuka i Færder

lørdag 19/10-19, kl 12:00

Tønsberg og Færder bibliotek

Fagertun, Nøtterøy

Heidi Linde Foto Jo Michael
Heidi Linde Foto: Jo Michael

AVLYST! Om å gå seg bort og å finne hjem: Forfattermøte med Heidi Linde – Pop up-biblioteket

lørdag 19/10-19, kl 13:00

Tønsberg og Færder bibliotek

Skafferiet på Tjøme

Sandefjord ukuleleorkester
Sandefjord ukuleleorkester, kilde: Facebook

Konsert ved Sandefjord ukuleleorkester

lørdag 19/10-19, kl 13:00

Sandefjordbibliotekene

Stokke bibliotek

Plakat med bilde av Askeladden Friteater
Foto: Askeladden Friteater

Askeladden Friteater: «Jeg fant, jeg fant! sa Askeladden»

lørdag 19/10-19, kl 15:00

Horten bibliotek

Scenen

Foto. Babettes gjestebud
Foto: Creativecommons

«Babettes gjestebud fra Berlevåg til Karljohansvern»

lørdag 19/10-19, kl 18:00

Horten bibliotek

Sjømilitære Samfund

Terrablue voices Foto Vibeke Bjerkaas
Foto: Vibeke Bjerkaas

Konsert: Minds of blue

lørdag 19/10-19, kl 19:00

Tønsberg og Færder bibliotek

Blackboxen

yoga for barn
Yoga for barn, bilde: Peter H. Reynolds

Eventyryoga for barn

søndag 20/10-19, kl 13:00

Sandefjordbibliotekene

Eventyrrommet, Sandefjord Bibliotek

Ukulele (1)
Foto: Privat

Familiesøndag: Ukulelekurs med Oscar A.

søndag 20/10-19, kl 13:00

Tønsberg og Færder bibliotek

BjørneboeTranslate »