Feminisme – kvinner mot menn? Historisk feminisme med quiz – kvinnekamp i 2020: Hvor står vi nå?

Hendelse Navigasjon

tirsdag 07/01-20

Rom/Sal: Ruinene

Tema: Foredrag, Litteratur

Pris: kr 150

Billettinfo: Billetter kan skaffes på Ticketmaster

Marta og Loni

Er vi ikke ganske likestilte i 2020? Trenger vi egentlig feminister? I denne programserien ønsker vi å belyse ulike sider og synspunkter på feminisme gjennom samtaler og kulturelle og kunstneriske innslag. Formidler og underholder Loni Bjerkholt-Pedersen vil lede diskusjonen. Hun er blant annet programleder i LO-Radioen og kurslærer for Talerlisten. Programserien arrangeres i samarbeid med Tønsbergs Blad.

Når oppsto begrepet feminist og vet du alt som er verdt å vite om kvinnesakshistorie? I første del av denne programserien skal vi se på hvilke kamper som har vært kjempet og hva som er nåtidens feministiske kampsaker. I media er kanskje fotball den idretten der kampen for kvinners plass er lengst fra målet? Møt to av de mest toneangivende og sentrale feministene i nyere tid: Professor emerita og tidligere NM-vinner i sprint Gerd von der Lippe og sakprosaforfatter og vinner av Vestfolds Litteraturpris 2019 Marta Breen. Kvelden avsluttes med quiz (Kahoot) om feminisme.

En rød telefonboks med bøker. Foto.

Åpning av Lesekiosk på Sandefjord stasjon

lørdag 15/08-20, kl 14:00