Insekter som nyttedyr: Grådige, morsomme og utrolige! – Faktastisk

Billettinfo: Billetter kan skaffes på Ticketmaster fra 2.12 kl. 18.00

Marihøne på bjørnebær Foto  Silje Stenstad Nilsen
Foto: Silje Stenstad Nilsen

Visste du at marihøna er et nyttedyr? Eller hva med gulløye som ofte sitter i vinduskarmen? De kan begge spise masse bladlus i løpet av en dag. Eller hva med snyltevepsen som snylter på bladlusa, spiser den opp innvendig og bruker den som hus. Bli med inn i nyttedyrenes morsomme og sjokkerende verden og lær om hvordan de bekjemper skadedyr på ulike måter. Hvorfor vi bruker nyttedyr og hvordan gartnerne setter de ut i veksthuset. Du får både se og ta på levende nyttedyr!

Foredragsholder Silje Stenstad Nilsen er utdannet økolog og jobber som Produktsjef for biologisk plantevern i Norgro.

Faktastisk er en vitenskapsserie for nysgjerrige barn i alderen 7 – 12 år. Vi utforsker spennende og interessante temaer fra en fantastisk og fengslende verden av fakta. Det blir forestillinger, foredrag og workshops – lytt, lær og delta!

Kun 80 barn, voksne ingen adgang.