Jazzkonsert: Petter Wettre Kvintett

Tema: Musikk

Målgruppe: Voksne

Pris: kr 275

Billettinfo: Billetter kan skaffes på Hoopla og ved inngangen fra kl. 19.00. Urijazz-medlem kr 220 og Urijazz-ungdom gratis

petter wettre kvintett med txt preview orig
Foto: Privat

Petter Wettre er opprinnelig sandefjording og spiller hos Urijazz stadig vekk. Petter er en særlig kreativ og aktiv musiker som skaper album og konserter med utrettelig energi. Men alt har et opphav, og en av Petters viktigste
inspirasjonskilder ved siden av John Coltrane er den amerikanske saksofonisten Michael Brecker.

I år er det 10 år siden Michael Brecker gikk bort. Michael Brecker var en av de mest innflytelsesrike musikerne i sin generasjon, uavhengig av sjanger og instrument. Han var av mange ansett som den viktigste saksofonisten siden John Coltrane. Trass i sin tidlige død bare 57 år gammel etterlot Brecker seg en enorm musikalsk arv som spenner fra et jazzrock/fusion-repertoar til småbandjazz. Han ble også benyttet som gjestesolist på utallige innspillinger med «alle» de store amerikanske artistene. Det er simpelthen umulig å være musikkinteressert i dag uten å ha blitt direkte berørt av Breckers saksofonspill eller noen av de over 900 studioinnspillingene han medvirket på.

«Michael Brecker er ene og alene årsaken til at jeg spiller saksofon!», sier Petter Wettre selv. Denne konserten, som første gang ble framført ved Oslo Jazzfestival i 2017, er en hyllest til musikeren, saksofonisten og komponisten Michael Brecker slik vi kjenner han fra hans utgivelser som bandleder. Dette blir en av disse «Var du der?»-kveldene som man vil snakke om i lang tid fremover.

Arrangement i samarbeid med Urijazz

Petter Wettre – saksofoner