Justismord i Norge – Debattmøte: Til ettertanke

Billettinfo: Billetter kan kjøpes på Ticketmaster

Alf Petter Høgberg Foto Kjell Arne Strøm Olsen
Alf Petter Høgberg Foto: Kjell Arne Strøm-Olsen

Med utgangspunkt i noen av Norges mest omtalte kriminalsaker har vi tidligere i vår belyst ulike sider av temaet justismord. Denne høsten vil vi i de to første sakene møte privatetterforsker Tore Sandberg. Sosiolog og krimforfatter Jan Mehlum leder diskusjonen og stiller spørsmål som; hva skjer under etterforskningen av kriminalsaker – og hvor går det galt? Til slutt avsluttes programserien med et debattmøte. Programserien er støttet av Fritt Ord og arrangeres i samarbeid med Tønsbergs Blad.

Gjennom en rekke kvelder er publikum blitt kjent med justismord i Norge og hva som kjennetegner dem. Vi spør; kan alle bli utsatt for justismord? Hva er hovedtrekkene ved dem som er blitt utsatt for justismord? Hvordan kan vi «vanlige folk i gata» avsløre at informasjon fra politi og media ikke blir fortalt oss, at vi blir villedet? Hvorfor overgår iveren etter løsninger, sunn fornuft og rettssikkerhetsprinsipper? Møt professor i strafferett ved Det juridiske fakultet i Oslo Ulf Stridbeck (erstatter Vidar Halvorsen), samfunnsredaktør i Tønsbergs Blad Marie Olaussen og  Jan Mehlum. Debatten ledes av professor ved Det juridiske fakultet i Oslo Alf Petter Høgberg (erstatter Cathrine Sandnes).

Alle rettigheter ved With bok & kaffe fra kl. 18.00 – 19.00.