Kinotek for barn: Heidi

Tema: Film

Heidi
Foto: Peter Sinclair

Denne historien finner sted i riktig gamle dager, for omtrent 150 år siden. Foreldreløse Heidi har vokst opp hos sin tante Dete, men når filmed begynner er hun på vei til fjells for å bo hos bestefaren sin. Alle nede i dalen kjenner Heidis bestefar som gammel grinebiter, men det tar ikke lang tid før den muntre jenta smelter hjertet og gir gubben tilbake livsappetitten. Boka om Heidi ble skrevet av Johanna Spyri og kom ut i Sveits på 1880-tallet. Den ble raskt populær over store deler av verden, også i Norge, og har i alle år siden vært regnet som en barnebokklassiker.

Denne filmatiseringen er svært trofast mot det litterære forelegget, og filmskaperne har gjort grundig forarbeid når det gjelder å gjenskape Heidis univers slik det er beskrevet i boka og slik Sveits var på Heidis tid.

Passer fra 5 år.
Norsk tale, Norsk tekst