Kunnskapsriket: Metaforer i fag, politikk og kultur

mandag 21/09-20

Tema: Debatt og samtale, Foredrag

Billettinfo: Billetter kan skaffes på Ticketmaster fra 4.9 kl. 14

Norunn Askeland og Magdalena Agdestein
Foto: Privat

Døden er en reise, sier vi, men hva slags?  Hva betyr kirurgisk bombing? Er eldrebølgen en dekkende metafor? Hva røper metaforer vi bruker om klima om hvilket standpunkt vi har i klimasaken? Hvilke metaforer brukes om kvinner i vestlig kultur sammenlignet med arabisk kultur? Hvordan kan vi bruke metaforer for å få sagt det vi vil, og hvordan kan vi påvirke andre gjennom metaforer? Slike spørsmål tas opp i foredraget til førsteamanuensis emerita Magdalena Agdestein ved UiT og professor Norunn Askeland ved USN, forfattere av boka Metaforer – hva, hvor og hvorfor?

Nysgjerrig på hva som skjer på forskningsfronten i regionen vår? I samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge (USN) kan du høre forskere presentere sitt arbeid om alt mellom himmel og jord.

Vi ønsker at dere skal være trygge når dere kommer på våre arrangementer. Det vil derfor være billetter og begrenset antall plasser på de fleste arrangementene. Alle arrangementer krever navn og telefonnummer på grunn av smittesporing. Disse opplysningene vil slettes etter 14 dager. Følg nøye med på våre nettsider om hvordan du skal melde deg på hvert enkelt arrangement. Med forbehold om programendringer.