Litterær aften om Olav H. Hauge: Véret var strålande sol

Tema: Litteratur, Musikk

Pris: kr 100

Billettinfo: Billetter kan skaffes på Ticketmaster

Olav H. Hauge og Bodil Cappelen Foto  Marit Hommedal, Knut Hamre og Liv Bernhoft Osa Foto  Privat
Cappelen og Hauge Foto: Marit Hommedal, Hamre og Osa Foto: Privat

I mai 2019 var det 25 år siden Olav H. Hauge gikk bort. En av våre viktigste diktere hører nå hjemme på stjernehimmelen. Jon Fosse sa til Hauge i et intervju i 1991: «Eg har lært av deg at ein kan skrive om det enkle og nære… det var stort å sjå korleis du i dikta brukte ein Hardanger-kultur som ein kjende til, som eg hadde vakse opp i. Stor poesi blei nær på ein måte.» I dette programmet vil Liv Bernhoft Osa fortelle om dikteren, og lese fra forfatterskapet. Knut Hamre spiller hardingfele.

Billedvever, maler og illustratør av barnebøker, Bodil Cappelen, var gift med Hauge. Cappelen flyttet til Tønsberg i fjor og vil innlede kvelden med å fortelle om brevvekslingen mellom henne og Hauge. Hun skrev det første brevet i 1970 og det siste i april 1975, to dager før hun flyttet inn til Hauge på Rossvoll.

Bokåret 2019 – Biblioteket popper opp der du minst venter det!
Vi feirer Bokåret 2019 med pop up-bibliotek på en rekke arenaer i Tønsberg og Færder. I tillegg til det du får oppleve på biblioteket, arrangerer vi i samarbeid med andre aktører alt fra forfattermøter til litterære konserter, foredrag og forestillinger som befinner seg i grenseland mellom litteratur, musikk og teater. Vårt ønske er å gi deg litterære opplevelser som både berører, inspirerer og overrasker!

Illustrasjonsbilde #Endeliglørdag. Kanvaspennal, med fire tekstiltusjer i ulike farger og noen paljetter.
#Endeligørdag

EndeligLørdag: Dekorering av pennal