Lørdagsuniversitetet: CO2-fangst som bidrag til å nå 2-graders eller 1,5-gradersmålet

lørdag 08/02-20

Tema: Debatt og samtale, Foredrag

Lars Erik Øi foto Øyvind Urkedal
Lars Erik Øi Foto: Øyvind Urkedal

Hva ble verdenslederne egentlig enige om i Paris, Katowice og Santiago? Hvordan skal Norge gjennomføre sin del av avtalen om nasjonale utslippsreduksjoner? CO2-fangst er ifølge FNs klimapanel og det internasjonale energibyrå nødvendig for å oppnå 2-gradersmålet (og spesielt 1,5-gradersmålet). Hvordan fungerer CO2-fangst og hvor mye vil det koste? Hva skjer i Norge? Det planlegges storskala CO2-fangst-anlegg på Klemetsrud i Oslo og ved Norcem i Brevik. Er dette klimaløsningen?

Hør professor Lars Erik Øi som er sivilingeniør i kjemiteknikk med doktorgrad på CO2-fangst og underviser ved USN i prosessteknikk, termodynamikk, gassrensing og energioptimalisering fortelle om CO2-fangst.Vi utvider nå tilbudet for folk som er nysgjerrige på hva som skjer på forskningsfronten i regionen vår, til foredrag på lørdager. I samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge kan du høre forskere presentere sitt arbeid om alt mellom himmel og jord.