Lørdagsuniversitetet: Fersk makrell og kald pils – Natureksporten fra Norge i det moderne gjennombruddet i Nord- og Vest-Europa ca. 1850 – 1914 AVLYST

lørdag 04/04-20

Tema: Debatt og samtale, Foredrag

Per G. Norseng Foto  Thoralf Qvale
Per G. Norseng Foto: Thoralf Qvale

I kyststrøkene på Østlandet var eksport av naturis en stor næring for vel 100 år siden. Vi følger isen fra isdammene frem til sluttbrukerne for å vise hvilken betydning den hadde for omleggingen av næringsmiddelindustri, logistikk, kosthold og drikkevaner – og hvordan den dermed bidro til fremveksten av moderne byliv og økende økonomisk integrasjon i vår del av verden.

Hør Per G. Norseng, forskningskoordinator for Stiftelsen Norsk Folkemuseum og professor i historie ved USN Handelshøyskolen, fortelle om et av Norges største natureksporter.

Vi utvider nå tilbudet for folk som er nysgjerrige på hva som skjer på forskningsfronten i regionen vår, til foredrag på lørdager. I samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge kan du høre forskere presentere sitt arbeid om alt mellom himmel og jord.