Lørdagsuniversitetet: Den andre veien til Stillehavet: Jakten på Nordøst- og Nordvest-passasjen

lørdag 07/03-20

Tema: Debatt og samtale, Foredrag

Peter Fjågesund Kunnskapsriket 250917 foto HSN
Foto: USN

I flere hundre år jaktet Europas stormakter på en nordlig snarvei til Stillehavet for å åpne opp en lukrativ handel med Asia. Denne jakten, som var fylt av heltedåder og tragedier, gir nyttig bakgrunnskunnskap for de store omveltningene som i dag skjer i de samme områdene.

Hør professor Peter Fjågesund ved Institutt ved språk og historie ved USN fortelle om den nordlige snarveien til Stillehavet.

Vi utvider nå tilbudet for folk som er nysgjerrige på hva som skjer på forskningsfronten i regionen vår, til foredrag på lørdager. I samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge kan du høre forskere presentere sitt arbeid om alt mellom himmel og jord.