Musikk i sentrum: Streifenjunko

lørdag 22/09-18

Tema: Musikk

Pris: kr 150

Billettinfo: Billetter kan skaffes på TicketCo Gratis for barn og unge under 20 år.

Streifenjunko Foto Bára Sigfúsdóttir
Foto: Bára Sigfúsdóttir

Det blir internasjonal klasse og kvalitet når Tønsbergs nye festival setter musikken i sentrum og presenterer klassisk musikk og jazz på tradisjonelle og utradisjonelle konsertarenaer i september. Byens arrangørforeninger går sammen om å lage høstens store musikkfest. Les mer om Musikk i sentrum.

Streifenjunko består av de to instrumentalistene Eivind Lønning og Espen Reinertsen. Sammen med et elektronisk oppsett, skaper de en helt særegen musikk, og har gjort det helt siden 2006. Store improvisatorer som de er, tar musikken stadig, og spontant nye veier. Deres utgivelse Sval Torv kom inn på Jazznytts liste over de 50 viktigste norske utgivelsene i de siste 50 år. Musikere i denne åpne improvisasjonssjangeren spiller også ofte utenlands. Streifenjunko har vært i Nederland, Hellas, Frankrike, Australia, Sveits og på de store norske festivalene.

Eivind Lønning – trompet, elektronikk
Espen Reinertsen – saksofon, elektronikk