Se filmrekvisitter fra Harry Potter og andre kjente barnefilmer

Rom/Sal: Barneavdelingen

Tema: Film, Utstilling

Willy Wonka

På biblioteket kan du fra lørdag 12. oktober se originale filmrekvisitter fra kjente storfilmer basert på barnebøker som Harry Potter, Charlie og sjokoladefabrikken og Prins Caspian fra C.S. Lewis magiske univers om Narnia. Kom og se Wonka-sjokoladen som ble brukt i Tim Burtons filmatisering av Charlie og sjokoladefabrikken, brevet fra Galtvort som Harry Potter får bombardert inn i huset sitt, panseremblemet fra den flygende bilen, prototypen til Voldemorts tryllestav og deler av rustningen til Prins Caspian!

Utstillingen er lånt av Vegard Pedersen, utdannet adjunkt med film, medier og kommunikasjon som spesialfelt fra Høgskolen i Oslo og Høgskolen i Volda. Han har de siste 20 årene opparbeidet et nettverk av personer som jobber både foran og bak kameraet på ulike internasjonale filmproduksjoner og fått muligheten til å samle på, formidle og undervise om rekvisitter, kostymer og produksjonsmateriell fra forskjellige filmer og TV-serier. De siste årene har han hatt ulike filmrelaterte utstillinger i Norge og England.

På utstillingsåpningen lørdag 12. oktober kl. 12.00 kan du møte Vegard og høre han fortelle historien bak rekvisittene. Utstillingen varer frem til 1. desember.