Laster Hendelser
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Skuespillerbesøk: Svar på brev frå Helga

fredag 11/10-19

Tidspunkt: 13:00 til 13:40

Tønsberg og Færder bibliotek

Rom/Sal: Blackboxen

Tema: Debatt og samtale, Litteratur, Teater

Målgruppe: Alle

Pris: Gratis

 

Svar på brev frå Helga Foto Riksteatret

Kritikerrost roman Svar på brev frå Helga er blitt teater 

Møt skuespillerne i samtale med Terje Floberg på Tønsberg og Færder bibliotek!

Nå er den prisbelønte romanen blitt teater for hele landet med folkekjære Helge Jordal og Ragnhild Gudbrandsen på scenen. 

Svar på brev frå Helga er en gripende fortelling om moden kjærlighet – om en lidenskap som blir bestemmende for to menneskers liv, og som føder et savn de to tar med seg inn i døden. Av mange karakterisert som Romeo og Julie i en annen alder.

Fredag 11. oktober kl. 19.00 setter Riksteatret opp forestillingen på Nøtterøy Kulturhus.

Når Helge Jordal og Ragnhild Gudbrandsen kommer til Nøtterøy tar de et ekstra stopp på veien. Biblioteket setter opp et gratis møte mellom publikum og skuespillere. Den islandske forfatteren Bergsveinn Birgissons lille brevroman, Svar på brev frå Helga har høstet lovord og svært gode kritikker fra et samlet anmelderkorps. Bokbadet av Terje Floberg får du et innblikk i den populære romanen og hvordan den tolkes på scenen. Jordal og Gudbrandsen vil også spille en kort scene fra stykket.

«Tønsberg- og Færder bibliotek og Nøtterøy Kulturhus har samarbeidet om arrangementer sporadisk opp gjennom årene. Bibliotekets  litteraturhuskonsept og sentrale beliggenhet passer ypperlig når Riksteatret kommer på besøk. Å kunne by på kjente skuespillere som denne dagen allikevel er i distriktet er noe jeg håper vi klarer å få til flere ganger. Med et dypdykk inn i møtet mellom roman og teater vil teateropplevelsen av Svar på brev frå Helga bli enda sterkere og fullstendig. Jeg håper alle som har mulighet til å få med seg begge deler benytter sjansen til det»  – Kirsti Danielsen, Nøtterøy Kulturhus.

Svar på brev frå Helga av Bergsveinn Birgisson vant den islandske bokhandlerprisen i 2010 og ble nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2012. Boken har vært dramatisert for teater i flere land og en film er på vei. Bergsveinn Birgisson har også skrevet Den svarte vikingen, som Paramount Pictures lager TV-serie av med norske Morten Tyldum som regissør.

 

 

Loading Events Flere arrangementer i Vestfoldbibliotekene:


Translate »