Sommerkino for barn: Jørgen+Anne=sant

Tema: Film

Jørgen+Anne=sant
Illustrasjon: SF-Norge

Det er noen voksne som ikke tror man kan bli forelsket når man bare går i femte klasse. Men det kan man. Jørgen + Anne = sant fikk femmere av et samlet norsk kritikerkorps, og er en varm barnefilm for hele familien.

Ti år gamle Anne Lunde har aldri brydd seg om forelskelse. Inntil hun møter den nye gutten i klassen, Jørgen Ruge. I tillegg har han flyttet inn i det forlatte og mystiske Helgahuset. Et hus som rommer mange hemmeligheter og et rykte om at Helga ble murt inn i veggen av sin egen far fordi hun gjorde alt, og mye hun ikke burde, for kjærligheten. Fra å være mest opptatt av ryktene om Helgahuset, ser Anne plutselig historien med nye øyne. For når Anne selv har vært mest opptatt av å slå guttene i håndbak eller løpe fra dem, tilspisses situasjonen når skolens peneste jente også forelsker seg i Jørgen Ruge. Og i motsetning til Anne har Ellen verdens lengste, vakreste hestehale, alltid pene, rene klær og jobb som skuespiller i en reklamefilm på TV. Kjærester siden barnehagen har hun også hatt. Men Anne har bestemt seg. Oddsene er kanskje ikke på hennes side, men Jørgen Ruge skal bli hennes kjæreste, ikke Ellens.

For selv om noen voksne ikke tror man kan bli ordentlig forelsket når man bare er ti år og går i femte, så vet Anne bedre. Det kan man nemlig. Inspirert av historien om Helga som gjorde alt for kjærligheten bestemmer Anne seg for å ta opp kampen om Jørgen Ruge. Når det gjøres i kjærlighetens navn er alt lov, eller?

Filmen er basert på en av Norges mest populære barnebøker, Jørgen+Anne = sant (1984), av Vigdis Hjorth.

Kåret til beste film under Europas største barnefilmfestival, Giffoni filmfestival i Sør-Italia. Filmen fikk fem Amanda nominasjoner i 2010. Jørgen + Anne = sant ble tatt ut Generation-programmet for 2011 i Berlin og fikk æren av å åpne programmet.

Passer fra 7 år.
Norsk tale
Varighet: 1 t 23 min

Lesestund Foto: TNB

Lesestund

fredag 19/10-18, kl 10:30

Bjørneboe

|Gjentakende Hendelse (Se alle)
Weekly on the same day until Friday 30/11-18
Bøker og en rose
Illustrasjonsfoto hentet fra Pixabay

Poesikafé med Aase Wivestad

fredag 19/10-18, kl 11:00

Hof folkebibliotek

Hof bibliotek

Øyvind Wistrøm. Foto privat

Kunnskap med Øyvind – Vestfolds landskap – hvorfor ser det ut slik det gjør?

fredag 19/10-18, kl 12:00

Horten bibliotek

Scenen

illustrasjonsbilde endeliglørdag