GIPT – En oppfordring til å dele

<GIPT> En oppfordring til å dele
En gave er noe som er gitt uten forventning om betaling – en presang. Ordet gave kommer fra det gammelnorske ordet <Gipt>, som betyr både «gave» og «lykke» til.

Kunstnerne Robbie Coleman, Jo Hodges fra Dumfries i Skottland og Linn Horntvedt fra Vestfold bruker rundkirkeruinene for å utforske ideer rundt informasjon, eierskap av kunnskap, og deling. Med frøet som metafor er målet med kunstprosjektet å sette i gang prosesser som er avhengige av deling, der publikum kan delta på ulike måter. Prosjektet vil kulminere i en offentlig hage i rundkirkeruinene med fri tilgang for alle. Les om Åpningen av kunstprosjektet her.

Mellom 1. og 15. juni
 vil kunstnerne bruke biblioteket og Vestfold Kunstsenter som base for å arbeide med prosjektet. I denne perioden vil kunstnerne være tilgjengelige og det er mulighet for publikum å ta del i prosjektet. Utstillingen i Vestfold kunstsenter, Tønsberg og Ferder offentlige bibliotek og rundkirkeruinene varer fra 15. juni til 30. august.

<GIPT> er en del av KA5: Kunstled Vestfold 2019, som er det femte i rekken av Kunstanlegg (KA); Temporære kunstprosjekter ute i det offentlige rom, i regi av Vestfold Kunstsenter.

Fokus denne gang er stedsutvikling gjennom kunstprosjekter der lokale krefter og samarbeidspartnere trekkes inn i arbeidet med prosjektet. Prosjektet fremmer også et internasjonalt samarbeide mellom kunstnere og kulturarbeidere i Vestfold, Skottland og på Island. Prosjektet er i samarbeid med Færder og Tønsberg kommuner, Vestfold fylkeskommune, Bildende Kunstners Hjelpefond og Vestfold Kunstsenter.