Pop up-biblioteket Bokåret 2019

Vi feirer Bokåret 2019 med pop up-bibliotek på en rekke arenaer i Tønsberg og Færder. I tillegg til det du får oppleve på biblioteket, arrangerer vi i samarbeid med andre aktører alt fra forfattermøter til litterære konserter, foredrag og forestillinger som befinner seg i grenseland mellom litteratur, musikk og teater. Vårt ønske er å gi deg litterære opplevelser som både berører, inspirerer og overrasker! Arrangementene er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Uro Kafé og Bar torsdager kl. 20.00

På Uro kafé og Bar får du oppleve det beste fra to verdener når vi inviterer til en serie litterære konserter. Forfattere, slampoeter og musikere serverer poesimagi når poesi, spoken word og kortprosa blandes i en herlig miks med god og nyskapende musikk.

I samarbeid med Uro Kafé og Bar, Urijazz, Nonfigurativ Musikk og nyMusikk Vestfold.

Fredrik Høyer & Bendik Baksaas 14. mars

Jazz- og elektronikamusiker Bendik Baksaas akkompagnerer Fredrik Høyers særegne form for spoken-word-poesi. Det blir garantert stor poesimagi blandet med knallsterk elektronika.

Fredrik Høyer og Bendik Baksaas 1 Foto Samir Madad

Fiskestang? med Evelyn Rasmussen Osazuwa og Olve Flakne 19. september

Fiskestang? – en slampoesi-konsert med verdensmester i slampoesi, Evelyn Rasmussen Osazuwa og musiker Olve Flakne.

Evelyn Osazuwa Rasmussen Foto: Emilie Pat. Williams Olve Flakne Foto: Mathias Skjelland

Cornelia Pedersen og Øyunn 17. oktober

Forfatter og skuespiller Gine Cornelia Pedersen har sammen med musiker og komponist Øyunn laget en vakker og spennende litterær konsert.

Gine Cornelia Pedersen Foto Håkon Borg Øyunn Foto David Dundas

Even Vaa og Splashgirl 14. november

Even Vaa er forfatter og musiker. Forestillingen er basert på boken Jeg TROR det er vinden og er laget i samarbeid med jazztrioen Splashgirl.
Even Vaa Foto: Stig Jensen Splashgirl Foto: Jenny Berger Myhre

Bård Torgersen og Dario Fariello 5. desember

Torgersen og Fariello maner fram medrivende beats og poetisk vokal i denne forestillingen i skjæringspunktet mellom konsert, ritual og teater.

Bård Torgersen og Dario Fariello Foto: Jarle Vidme

Skafferiet på Tjøme lørdager kl. 13.00

På Skafferiet kafe møter du sterke, kvinnelige forfatterstemmer i en serie på totalt fire forfattermøter.

Foredrag: Før himmelen roper deg hjem med Eva Mjøen Brantenberg 30. mars

Brantenberg har skrevet historien om Maria Haakonsdatters dramatiske liv på Tjøme på 1700-tallet.

Eva Mjøen Brantenberg Foto Ane Cathrine Buck Buck Studio

Foredrag: Kvinner, menn og språk med Helene Uri 21. september

Språkviter og forfatter Helene Uri foredrar om forskjeller i kvinner og menns språkbruk.

Helene Uri Foto: Kagge forlag

Foredrag: Om å gå seg bort å finne hjem med Heidi Linde 19. oktober

Heidi Linde forteller om hennes siste roman Om å gå seg bort og å finne hjem.

Heidi Linde Foto Jo Michael

Litterær samtale/bokbad: Pust for meg med Cecilie Enger 23. november

Cecilie Enger samtaler om hennes siste bok Pust for meg.

Cecilie Enger Foto: Linda Næsfeldt

Grønn Øy Festival

Gert Nygårdshaug og Hanne Kolstø lørdag 3. august

Møt Nygardshaug og Kolstø på åpningsforestillingen på Grønn Øy Festivalen på Tjøme.

Gert Nygårdshaug 2 Foto Fredrik Arff
Hanne Kolstø Foto: Sigve Knardal

Slottsfjellcup

Marg & bein – et grøssershow med Arne Svingen og Ingunn Aamodt lørdag 27. april

Marg & bein-forfatterne Ingunn Aamodt og Arne Svingen har reist land og strand rundt for å skremme barn til å lese flere bøker. Nå kommer de med sitt grøssershow for deltakere i  Slottsfjellcup i Eikhallen.

Margogbein Foto: Fredrik Arff

Lærlingeworkshop

Tegneserieworkshop torsdag 25. april

Illustratør og tegneserieskaper Jonas A. Larsen kommer til Lærlingefestivalen på Støperiet.

I samarbeid med Tønsberg Sentrum og Pulserende Kystperle.

Eksplodera Illustrasjon Jonas A Larsen

Frode Grytten og Pedro Carmona-Alvarez 13. mars

Frode Grytten og Pedro Carmona-Alvarez er livslange fans av Tom Waits. Sammen går de i dialog med et knippe av de store sangene til Waits.

Frode Grytten og Pedro Carmona Alvarez Foto Helge Skodvin

Litterær aften om Olav H. Hauge: Véret var strålande sol

Møt Liv Bernhoft Osa, Knut Hamre og Bodil Cappelen som leser, spiller og forteller om Hauge.

Olav H. Hauge og Bodil Cappelen Foto Marit Hommedal, Knut Hamre og Liv Bernhoft Osa Foto Privat

Ljodahått 24. oktober kl. 19.00

(kl. 13.00 for inviterte elever)

En usedvanlig gjeng fra Norge og Europa gir nytt liv til noen av Norges største diktere gjennom tidene.

Ljodahått Foto: Privat

Jan Erik Vold og Arild Andersen 23. november kl. 19.00

Opplev en duokonsert med Jan Erik Vold og Arild Andersen, samt Fredrik Høyer. I samarbeid med Urijazz.

Jan Erik Vold. Foto: Ulla Montan

Arild Andersen Foto Vidar Ruud