Sommerles.no er i gang!

BLI MED PÅ SOMMERENS KULESTE LESEKAMPANJE! 

Den digitale lesekampanjen Sommerles.no er i gang. Fra 1. juni kan alle 1. – 7.-klassinger i Tønsberg og Færder kommuner være med på Norges kuleste lesekampanje, sammen med barn fra hele Norge. Sommerles.no har vært en stor suksess gjennom flere år. I fjor deltok over 130 000 barn. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie, og dermed øke lesekompetansen, i en periode der den vanligvis svekkes.

Sommerles.no gjør det gøy å lese!

  • – Sommerles.no er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.
  • – Sommerles.no er for barn i 1. – 7. klasse og varer fra 1. juni til 31. august.
  • – Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve
  • – I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket!
  • – Sommerles er utviklet av Vestfold og Telemark fylkesbibliotek og Snuti AS.
  • – Sommerles ledes i 2020 av Viken fylkesbibliotek.

Spør gjerne på biblioteket, om du lurer på noe!

“SOMMERLES” – ÅRETS DILLE FOR SKOLEBARN!
fra bloggeren «Pappahjerte»

Asbjørn og Astrid, Sommerles, Sommerles 2020, sommerles.no, medie: illustrasjon
I årets Sommerles er Asbjørn og Astrid under vann!
Facebook banner, banner, Asbjørn og Astrid på dypt vann, Sommerles, Sommerles 2020, sommerles.no, medie: illustrasjon/grafikk

Til foreldre/foresatte

Sommerles.no er en nettbasert lesekampanje og er laget for å motivere barn til å lese av egen lyst. Det skal være gøy å være med! Barn som leser jevnlig i løpet av sommeren, styrker leseferdighetene sine gjennom en lang ferie. Noen leser på fritiden, men vi vet at de barna som ikke gjør det, stiller med et dårligere utgangspunkt ved skolestart. Vi håper at dere vil hjelpe oss med å motivere barna til å være med på Sommerles.no, det er en fin aktivitet uansett hvor dere skal feriere i sommer. Ta turen innom altom.sommerles.no for mer info  – eller besøk ditt lokale bibliotek.

GOD SOMMER MED SOMMERLES.NO!

Translate »