Barneavdelingen

Barneavdelingen

Barneavdelingen på Tønsberg og Færder bibliotek har bøker, filmer og spill for barn i alle aldre.
Av barnebøker finnes det blant annet bildebøker, høytlesningsbøker, pekebøker, tegneserier, fagbøker, bøker for barn med nedsatt funksjonsevne og barnebøker på andre språk.

Les mer om tjenesten
Bokkasser

Bokkasser til skoler og barnehager

Skoler og barnehager i Tønsberg og Færder kommuner kan bestille bokkasser fra biblioteket. Det kan være alt fra spesielle emner i forbindelse med tema-/prosjektoppgave, eller en «lett blanding» med skjønnlitterære bøker. Bøkene blir ferdig registrert. For de skolene som er med i transportordningen, så kommer kassene tilsendt. For de skolene og barnehagene som ikke er med i transportordningen må posene med bøker hentes i barneavdelingen i 2. etasje.

Les mer om tjenesten
Eplehylla foto

Eplehylla

På Eplehylla finnes det bøker og annet materiale for barn med nedsatt funksjonsevne.

Hylla er merket med et smilende rødt eple og alt som står i hylla er også merket med eplesymbolet. På Eplehylla har vi samlet alle typer medier som kan brukes av barn med ulike funksjonshemminger. Bøkene er også merket med fargekoder som forteller litt om hvilke brukergrupper de sikter seg inn på.

Les mer om tjenesten
Utforskerflåten i barneavdelingen

Klassebesøk

Biblioteket tar gjerne imot klasser som ønsker å besøke oss. Det kan være besøk med eller uten en bibliotekar.

Les mer om tjenesten
Den kulturelle skolesekken logo

Klassebesøk i Den kulturelle skolesekken (DKS)

Tønsberg og Færder bibliotek ønsker alle 3. klassinger med lærere velkommen til bibliotekbesøk!
Klassen blir tatt imot av en bibliotekar og alle samles på Bjørneboe i barneavdelingen, der vil dere få litt informasjon om biblioteket, en liten bokprat og eventuelt høytlesing, det er utdeling av lånekort og omvisning i barneavdelingen.

Les mer om tjenesten
Translate »