Bokkasser til skoler og barnehager

Bokkasser

BOKKASSER til skolene i Tønsberg og Færder kommuner 2019_2020

Slik bestiller du bokkasser:

Gjelder skoler og barnehager i Tønsberg og Færder kommuner.

Husk å bestille i god tid!  Det er en ukes bestillingsfrist. Disse opplysningene trenger vi fra deg:

• Navn på skole/barnehage
  • Klassetrinn/alder på barna
  • Antall barn
  • Navn på lærer
  • E-post/telefonnummer til lærer
  • Dato/uke bøkene ønskes ferdig til
  • Emner/ønsker for hva kassen skal inneholde

Send bestillingen til: barn@tnb.no

Det kan være alt fra spesielle emner i forbindelse med tema-/prosjektoppgave, eller en «lett blanding» med skjønnlitterære bøker.

Av og til jobber flere skoler med samme emne, og da gjelder «først til mølla»-prinsippet! I perioder av året mottar biblioteket mange bokbestillinger. Bestillingene effektueres i den rekkefølge de kommer inn.

Bøkene blir ferdig registrert.  For de skolene som er med i transportordningen, så kommer kassene tilsendt.  For de skolene og barnehagene som ikke er med i transportordningen må posene med bøker hentes i barneavdelingen i 2. etasje.

Lånetid er 8 uker.  I bokkassen ligger det en liste med oversikt over lånte bøker og når de skal leveres. Bøkene blir registrert på skolen/barnehagen med ansvarlig låner. Ansvarlig låner er ansvarlig for å samle inn og levere inn bøkene i tide. Dersom du ikke har institusjonskort, oppretter vi ett ved bestilling av bokkassen.

Bøker som det er venteliste på, må reserveres og hentes her når de blir ledige. Vi gjør oppmerksom på at biblioteket dessverre ikke har klassesett av bøker og heller ikke kan skaffe dette.

Praktisk informasjon om lån av bokkasser.

Lånekort
Lånekort til institusjoner som skoler og barnehager registreres på institusjonens navn og ansvarlig bruker ved institusjonen. Institusjonene er ansvarlig for alt materiale utlånt på institusjonskortet. Fordelen med et slikt lånekort er at det er dobbelt så lang lånetid på alt som lånes.

Lånetid og fornying
Lånetid er som regel åtte uker, men noe materiale kan ha kortere lånetid, f.eks. film. Lånetiden går fram av listen over lån som legges ved bokkassene. Lån kan fornyes dersom det ikke er reserveringer. Du kan fornye lån inntil 2 ganger. Husk å fornye før lånetiden har gått ut. Du kan også fornye ved å ringe eller sende e-post.

mappamiTjenesten MappaMi
Fornyelse kan gjøres enkelt via tjenesten MappaMi på bibliotekets nettsider: www.tnb.no (klikk på logo MappaMi)
Mappa Mi gir god oversikt over lån, forfall, fornyelser, reserveringer m.m.
Tjenesten er enkel å bruke: Logg på med lånenummeret og en 4-sifret pinkode. Hvis du ikke har pinkode – klikk på «Ny bruker» og velg «Send meg nytt passord».

Påminnelser, purringer og erstatninger
Via MappaMi kan du også få gratis påminnelse på e-post 3 dager før lånene forfaller.
Det sendes ut purringer på materiale som ikke leveres innen innleveringsdato. Purring kan sendes på e-post hvis det er ønskelig. Institusjonslånere får purringer på lånt materiale, men det gis ikke purregebyr. Etter to purrebrev blir det sendt regning på materiale som ikke er levert. Se: Gebyrer og erstatningskrav
Kontakt oss:
Telefon: 33354900 (mellom kl. 10.00-14.00) eller e-post: barn@tnb.no