Klassebesøk i Den kulturelle skolesekken (DKS)

Den kulturelle skolesekken logo

Tønsberg og Færder bibliotek ønsker alle 3. klassinger med lærere velkommen til bibliotekbesøk!
Program for besøket:

• Klassen blir tatt imot av en bibliotekar og alle samles på Bjørneboe i barneavdelingen
  • Informasjon om biblioteket
  • Bokprat og høytlesing
  • Utdeling av lånekort
  • Omvisning i barneavdelingen

Programmet med bibliotekar vil ta ca 30 minutter. Det er opp til den enkelte klasse hvor mye tid de vil bruke på bibliotekbesøket. Vi anbefaler at elevene får noe tid på egenhånd til å låne bøker og eventuelt spise, det bør settes av 1 time til dette. Viktig: De elever som ønsker lånekort må fylle ut skjema for dette og en foresatt må skrive under. Skjemaene må leveres biblioteket minst 1 uke før besøket slik at vi unngår stor belastning i skranken på selve besøksdagen. Lånekortene lages på forhånd og elevene får dem når de kommer.

Vi gjør oppmerksom på at foreldrene er ansvarlige for alt som lånes på barnas lånekort. Det er derfor viktig at bøkene blir tatt med hjem og ikke blir oppbevart på skolen slik at foreldrene mister oversikten over barnas lån.

Skjema til lånekort for barn (pdf)

Utlånsregler

Les mer om Den kulturelle skolesekken

Ta gjerne kontakt med oss i barneavdelingen hvis dere har spørsmål i forbindelse med bibliotekbesøket. E-post: barn@tnb.no